Cycling team Houtland Westkust en Sportclub Gistel wielerwedstrijden donderdag 23/07/2020

 Sportclub Gistel en Cycling Team Houtland-Westkust organiseren samen.


Een dubbele wedstrijd op donderdag 23 juli. De stad ondersteunt een speciale editie van de Ereprijs Sylveer Maes en wil de lokale wielercultuur en horeca een duwtje in de rug te geven. 

Sportclub Gistel had ook beslist dit voorjaar alle wielerwedstrijden af te gelasten, zoals de Kermis koersen en ook  de Johan Museeuw Classic. Wat ook de juiste beslissing was. Tot de coronamaatregelen werden versoepeld.


Wielerbond Cycling Vlaanderen stelde luidop de vraag om deze zomer alsnog wedstrijden te organiseren. Sportclub Gistel en Cycling Team Houtland-Westkust uit Leke, bekend van Moere Koerst, slaan nu voor het eerst de handen in elkaar voor een speciale editie van de Ereprijs Sylveer Maes. Op die manier wordt een echt icoon in de Gistelse wielergeschiedenis alsnog geëerd stellen beide voorzitters.

 


Om 17 uur wordt de start gegeven van de nieuwelingen 15 -16-jarigen. Parcours is 54 kilometer in het stadscentrum. Om 19 uur volgen de junioren. Parcours bedracht voor hen 78 kilometer .Aan de sporthal vormt het startpunt. Parcours loopt langs de Zomerloosstraat, Hoogstraat tot aan de Nederen Heirweg en via de Nieuwpoortsesteenweg en Stationsstraat langs de brandweerkazerne weer naar de sporthal.Sportieve groeten.


Verdere info op site kermis week 2020